Ένα Φθινόπωρο χωρίς πολύ βροχή!Θα έχουμε τελικά ένα ξηρό φθινόπωρο φέτος;
Σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού για την Ελλάδα, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι οι αίθριες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Αλλαγή του καιρού αναμένεται την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις.

Γενικά, το φετινό φθινόπωρο παρουσιάζει περισσότερο ξηρές συνθήκες σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα έξι μετεωρολογικών σταθμών, οι οποίοι λειτουργούν υπό την εποπτεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ήπειρο, όπου κάθε χρόνο δέχεται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας και εντοπίζονται πολλοί «μανιταρότοποι», ο περασμένος Σεπτέμβριος ήταν ο περισσότερο άνυδρος για την περίοδο 2010 – 2017.

Επιπλέον, σχεδόν στο σύνολο αυτών των έξι μετεωρολογικών σταθμών, για το μήνα Οκτώβριο η καταγεγραμμένη αθροιστική βροχόπτωση μέχρι τις 15 του μηνός αποτελεί λιγότερο από το 15% της μέσης αθροιστικής βροχόπτωσης των τελευταίων οκτώ ετών.


Φαίνεται λοιπόν ότι το φετινό φθινόπωρο, σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, θα είναι ιδιαιτέρως άνυδρο και πιθανόν φτωχό σε ποσότητα μανιταριών, μιας και η βροχόπτωση, που τροφοδοτεί με υγρασία το έδαφος και συμβάλει στην ευδοκίμηση των μανιταριών, θα είναι μειωμένη.

πηγή: mushring.blogspot.gr, 15/10/2017, 16:30
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου:

Ιωάννινα

Άρτα

Πρέβεζα

Ηγουμενίτσα

Κόνιτσα

Μέτσοβο

Παραμυθιά

Πράμαντα

Ζίτσα

Φιλιππιάδα

Φιλιάτες

Καναλάκι

Πάργα

Σύβοτα

Βράχος

Κανάλι

Λούρος

Γλυκή

Χ/Κ Μετσόβου

Χ/Κ Ανηλίου

Χ/Κ ΒασιλίτσαςΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.