Αλλάζει από το βράδυ ο καιρός!

Μπορεί η Τετάρτη να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Ήπειρο και λίγες μόνο τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό, από το μεσημέρι όμως και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες έως το βράδυ θα πυκνώσουν και θα καλύψουν ολόκληρη την περιφέρεια. Αργά το βράδυ θα αρχίσει να βρέχει, αρχικά με μικρή ένταση και τοπικά, έως το πρωί της Πέμπτης όμως οι βροχές θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα βρέχει κατά διαστήματα σε όλες σχεδόν τις περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν αρχικά σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα. Προς το βράδυ, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί και σε περιοχές με λίγο χαμηλότερο υψόμετρο, δίχως όμως μεγάλη ένταση και διάρκεια.
Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από αργά το βράδυ της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν την Τετάρτη και έως το μεσημέρι της Πέμπτης από τα νοτιοδυτικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης σε βορειοδυτικούς με μικρή ενίσχυση.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, από την Πέμπτη όμως θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς σε πεδινές και παράκτιες περιοχές, τους 10 βαθμούς στα ημιορεινά και τους 6 βαθμούς σε ορεινές περιοχές.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές ημιορεινές και ορεινές περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:

Ιωάννινα

Άρτα

Πρέβεζα

Ηγουμενίτσα

Κόνιτσα

Μέτσοβο

Παραμυθιά

Πράμαντα

Ζίτσα

Φιλιππιάδα

Φιλιάτες

Καναλάκι

Πάργα

Σύβοτα

Βράχος

Κανάλι

Λούρος

Γλυκή

Χ/Κ Μετσόβου

Χ/Κ Ανηλίου

Χ/Κ Βασιλίτσας

Κέρκυρα

Λευκάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.