Αντιπλημμυρική προστασία της γέφυρας Παπίγκου στο ΒοϊδομάτηΜια ακόμη σημαντική και αναγκαία παρέμβαση προωθείται από την Περιφέρεια Ηπείρου στην περιοχή του Ζαγορίου. Πρόκειται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν κοντά στη γέφυρα Παπίγκου στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Δήμου Ζαγορίου, του Τοπικού Εκπροσώπου και φορέων του Παπίγκου για να προστατευτεί η γέφυρα που αποτελεί τη μοναδική δίοδο επικοινωνίας με το Πάπιγκο.

Από τις νεροποντές και πλημμύρες του περασμένου χειμώνα έχουν υποστεί ζημιές τα προστατευτικά τοιχία (σιρματοκιβώτια) και ξεριζώθηκαν πλατάνια που έθεταν σε κίνδυνο τη γέφυρα.

Μια πρώτη παρέμβαση είχε γίνει προ διμήνου περίπου, από ιδιώτες και φορείς σε συνεννόηση με το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την απομάκρυνση κορμών και κλαδιών δέντρων. Πλέον η παρέμβαση θα είναι συνολική.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση ανέδειξε τον ανάδοχο για το έργο: «Άμεση αντιπλημμυρική προστασία περιοχής γέφυρας Παπίγκου στον Βοϊδομάτη ποταμό», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.».


Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου