Δείτε πόσο θερμή ήταν η πόλη σας το έτος που γεννηθήκατε και πόσο θερμότερη θα γίνει όταν θα φτάσετε 80 ετών!Τις μεταβολές της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής σε κάθε μέρος του κόσμου και για κάθε έτος, αποτυπώνουν μέσω ενός interactive γραφήματος οι New York Times.
Βάζοντας στην εφαρμογή το έτος που γεννηθήκατε και την πόλη (περιέχει όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου) μπορείτε να δείτε πόσες ήταν κατά μέσο όρο οι θερμότερες ημέρες τη χρονιά αυτή, πόσο έχει επιδεινωθεί η κατάσταση στην παραπάνω πόλη στη σημερινή εποχή, αλλά και πόσο θερμότερη θα είναι η πόλη σας όταν θα φτάσετε τα 80 έτη ζωής!

Η εφαρμογή υπολογίζει τον αριθμό των ημερών για κάθε έτος και για κάθε σημείο του πλανήτη, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου. Αυτό γίνεται από πραγματικές μετρήσεις για τα έτη του παρελθόντος, ενώ για τα έτη έως και το 2100, οι υπολογισμοί έχουν βασιστεί σε αποτελέσματα κλιματικών μοντέλων, σύμφωνα με τα πιθανότερα σενάρια για την εξέλιξη του κλίματος στον πλανήτη.

Μέσω των παραπάνω γραφημάτων γίνεται εμφανής η διαρκής αύξηση της θερμοκρασίας, χωρίς δυστυχώς μεγάλη πιθανότητα βελτίωσης.

Δείτε ΕΔΩ  πόσο θερμή ήταν η πόλη σας το έτος που γεννηθήκατε και πόσο ακόμα θερμότερη θα γίνει όταν θα γίνετε 80 ετών! [Θα πρέπει να δηλώσετε στην εφαρμογή το έτος γέννησης, ή το έτος που σας ενδιαφέρει και επίσης την πόλη σας]


Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου