Κίνα: Έκκληση να μείνουν τα παιδιά στα σπίτια λόγω υψηλής μόλυνσης στο Πεκίνο

Τα επίπεδα της μόλυνσης στην ατμόσφαιρα του Πεκίνου έχουν φτάσει σε τέτοια επικίνδυνα επίπεδα που η κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία προς τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά κλεισμένα στα σπίτια

Η κατάσταση με την μόλυνση του αέρα στην πρωτεύουσα της Κίνας διαρκώς και επιδεινώνεται, με το πρόβλημα να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Για να προλάβει τα χειρότερα οι αρχές του Πεκίνου εξέδωσαν μία οδηγία σύμφωνα με την οποία καλούν τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στα σπίτια ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ηλικιωμένους.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στα μικροσωματίδια ΡΜ2,5 τα οποία θεωρούνται και τα πιο επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδίως το αναπνευστικό σύστημα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο οργανισμό στο Πεκίνο, η συγκέντρωση αυτών των σωματιδίων στην πλατεία Τιενανμέν ήταν στα 320 μικρογραμμάρια, όταν ο Παγκόσιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ως ακραία αποδεκτή την έκθεση σε μόλις 25 μικρογραμμάρια και μάλιστα σε διάστημα 24 ωρών.

Πάντως ο συναγερμός μόλυνσης του Πεκίνου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα της τελευταίες δύο ημέρες, μετά από τους δύο κόκκινους συναγερμούς που χτύπησαν μέσα στο μήνα, κατά τους οποίους έκλεισαν τα σχολεία, υπήρξαν περιορισμοί στην κυκλοφορία ενώ μειώθηκε και δραστηριότητα των εργοστασίων.

Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι τόσο οι κορυφώσεις της μόλυνσης (και οι αντίστοιχοι συναγερμοί) όσο το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα παραμένει επικίνδυνη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι που με την αλματώδη ανάπτυξη που παρατηρείται σε ολόκληρη την Κίνα και την αστυφιλία που πλήττει το Πεκίνο το μόνο που εγγυάται είναι την χειροτέρευση της κατάστασης για τα επόμενα χρόνια, όσα μέτρα και αν παρθούν.
πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.