Με καλό καιρό οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ανάστασης και του Πάσχα. Βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα

Καλοκαιρία και ζεστό καιρό σε ολόκληρη την Ήπειρο αναμένουμε το Μεγάλο Σάββατο, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες κυρίως σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα φτάνοντας στα πεδινά τμήματα τους 26 με 27 βαθμούς, στα παράκτια τους 23, στα ημιορεινά τους 24 με 25 και στα ορεινά τους 20 με 22 βαθμούς.
Με καλό καιρό θα ξεκινήσει και η Κυριακή του Πάσχα με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, αρκετή ζέστη και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι σταδιακά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν και έως αργά τη νύχτα θα βρέξει ασθενώς, κυρίως σε περιοχές στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Ξημερώματα Δευτέρας οι βροχές και επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ σταδιακά θα πέσει και η θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά με μικρή ενίσχυση τις απογευματινές ώρες.
Από τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση σε ολόκληρη την Ήπειρο, με βροχές και τοπικές μπόρες οι οποίες από το απόγευμα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση, έτσι δεν θα ξεπεράσει της μεσημβρινές ώρες τους 19 βαθμούς στις πεδινές και παράκτιες περιοχές, τους 15 με 16 στα ημιορεινά και τους 12 με 13 στα ορεινά.
Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Τρίτη του Πάσχα, ημέρα όπου έχει ορισθεί να εορτασθεί φέτος η πρωτομαγιά, με τα φαινόμενα κατα τόπους να είναι έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:

Ιωάννινα

Άρτα

Πρέβεζα

Ηγουμενίτσα

Κόνιτσα

Μέτσοβο

Παραμυθιά

Πράμαντα

Ζίτσα

Φιλιππιάδα

Φιλιάτες

Καναλάκι

Πάργα

Σύβοτα

Βράχος

Κανάλι

Λούρος

Γλυκή

Χ/Κ Μετσόβου

Χ/Κ Ανηλίου

Χ/Κ Βασιλίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.