Ο καιρός της εβδομάδας στην Ήπειρο – Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας από ΠέμπτηΛίγες ακόμα απογευματινές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες περιμένουμε τη Δευτέρα, 09/07/2017, στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας, από την Τρίτη όμως θα περιοριστούν στα ανατολικά ορεινά μόνο τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου θα επικρατεί ηλιοφάνεια με μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα έως και τα μέσα της εβδομάδας θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς στα πεδινά τμήματα, από 20 έως 30 στις παράκτιες περιοχές, από 16 έως 31 στα ημιορεινά και από 14 έως 25 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά έως 4 και τοπικά στα παράκτια τμήματα 5 μποφόρ, με εξασθένιση από τα μέσα τις εβδομάδας

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία από την Πέμπτη θερμές αέριες μάζες από την Β. Αφρική θα προκαλέσουν σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να ξεπεράσει τοπικά, το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου