Σημαντική μεταβολή του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από τοπικά ισχυρούς ανέμους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 16 στη βόρεια Ελλάδα, 9 έως 19 και τοπικά 20 στη δυτική Ελλάδα, 6 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα νότια έως 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ.
Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ  τη Δευτέρα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση. Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ της Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς βοριάδες και τις χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας Πιο συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά διαστήματα από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και τη Τετάρτη, σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και πεδινές περιοχές  της βόρειας Ελλάδας, στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας,  καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της στερεάς Ελλάδας, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νησιών του Αιγαίου.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.