Σημαντική ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Φυτών Ιωαννίνων
Μετά από την πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσίας στη Χώρα του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus και προκειμένου να μη διαδοθεί και σε άλλες περιοχές, το Κέντρου προστασίας φυτών Ιωαννίνων εξέδωσε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ανακοίνωση όπου παρακαλεί τους πολίτες να μην προβούν σε μεταφορά φυτών εσπεριδοειδών ή καρπών εσπεριδοειδών από την Κέρκυρα όπως επίσης και φυτών, κλάδων ή ανθέων καλλωπιστικών φυτών δέντρων ή θάμνων από την Κέρκυρα σε άλλες περιοχές.

Ο αλευρώδης έχει αναφερθεί να προσβάλει εσπεριδοειδή, αμπέλι, τριανταφυλλιές, ιβίσκο, πλουμάρια, αχλαδιές, μουσμουλιές, λωτούς, καλλωπιστικά δέντρα και θάμνους όπως η ιτιά και το σάπιο, τροπικά δέντρα όπως το γκουάβα και η γκραβιόλα ή τσεριμογιά. Έχει επίσης αναφερθεί σε μηλιές και ροδακινιές.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παρουσία ή σε περίπτωση πιθανολογούμενης εμφάνισης (λόγο αδυναμίας διάκρισης του εντόμου από άλλα είδη) του Αλευρώδη Aleurocanthus spiniferus, σε οποιοδήποτε σημείο, κήπο ή καλλιέργεια παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία μας ή να συμβουλευτείτε γεωπόνο, χωρίς να αποστείλετε δείγμα αλλά με λήψη φωτογραφιών.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
[pdf-embedder url=»https://epirusmeteo.gr/wp-content/uploads/2016/11/aleyrodh_101116.pdf»]

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου:

Ιωάννινα

Άρτα

Πρέβεζα

Ηγουμενίτσα

Κόνιτσα

Μέτσοβο

Παραμυθιά

Πράμαντα

Ζίτσα

Φιλιππιάδα

Φιλιάτες

Καναλάκι

Πάργα

Σύβοτα

Βράχος

Κανάλι

Λούρος

Γλυκή

Χ/Κ Μετσόβου

Χ/Κ Ανηλίου

Χ/Κ Βασιλίτσας

Επισκεφθείτε και κάνετε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τον καιρό στην Ήπειρο
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.